Blåvalssafari i Indiska oceanenNär båten stävade ut kl 6.30 från den lilla hamnen i Mirissa visste vi inte om vi skulle få se några valar eller ej.
Turen kostade 6000 rupies ca 360 svenska kronor och bokades genom vårt hotell Beach club hotell i Mirissa.
Fem båtar vände ut på den oändliga Indiska oceanen, en viss förväntan fanns i luften skulle dom omtalade valarna finnas där? I vår båt fanns även en fotograf och en journalist från Finland som skulle göra en artikel om turismen efter tsunamin.
Under en timme körde vår båt rakt ut på havet, solen steg och värmen var nog runt 30 grader. När vi börjat ge upp hoppet ropade vår besättning ”två valar till höger, look mam look”.Under de tre följande timmarna följde vi en grupp av valar stundtals ett par och i nästa stund var dom fem stycken som simmade i närheten av vår båt!

Enligt uppgifter så ska havet utanför Mirissa vara ett av de säkraste platserna i världen om man vill se blåval på när håll.
Jag måste erkänna att jag trodde att blåval bara fanns i kalla vatten, en av anledningarna varför valen befinner sig utanför Sri lanka, är de stora mängderna av blandannat krill och pytte små räkor. 

Efter en sådan här upplevelse känner man sig lite små religiös!


Kommentarer
Postat av: Camilla Fråst

Hej!

Vilken härlig blogg du har!

Massor av tips får vi, som ska resa till Sri Lanka i mitten av mars.

Har du något tips på var vi kan beställa Val safari och elefant barnhemmet? Är det bäst att göra det ifrån sverige eller kan vi göra det på plats? Vet du ungefär vad det kostar?

Tack! Mvh Camilla

2011-02-05 @ 15:47:43
Postat av: Camilla Fråst

Förlåt! Jag måste vara helt knäpp! ;-) Nu ser jag att du har skrivt det redan.

Vi kommer att bo på Golden Star Beach hotel i Negombo, tror du att det finns möjlighet att boka det därifrån? Eller någon turistbyrå i Negombo? Kan man lita på chaufförer med bil som man hyr? Tack igen! Mvh Camilla

2011-02-05 @ 15:51:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0