Gatuhundar, gatuhundar och några fler gatuhundar!

Ingen har räknat men man kan undra hur många gatuhundar det finns i den här delen av världen! Jag tror att det finns ett par hundartusen gatuhundar bara här på SriLanka. Och gatuhundar finns i alla dom asiatiska länder som jag har besökt, muslimska länder har ofta förre hundar än buddistiska och hinduiska. 

Hundarna har ingen igentlig ägare, men dom har egna revir i närheten av mäniskorna och deras bostäder.
Inne på vårat område bor två tikar, några familjer inne på området matar dom och vår amerikanska vän tar hundarna varje år till veterinären där dom blandannat får rabies vaccination.
"Våra" vovvar lever nog ett gott liv inne på vårt område.
Hanhunden som bor utanför slaktarn han skyddar sitt revir, han har nog det bästa reviret i hela stan.
Gathundarna har helt klart en uppgift vilket låter för svenska öron helt galet. Hundarna äter sopor, råttor och orm.
Det finns inte en orm som ger sig på en lankesisk gathund! Hundarna äter sopor och då blir det mindre råttor och därmed färre ormar. Många ormbett beror på att ormarna finns där råttorna finns och råttorna finns där soporna finns och där lever mäniskorna.Soporna inne på vår område.


Tik med valpar i hamnen.


Kommentarer
Postat av: Birgitta

Såg ett program på TV att man gör insatser i bl a Thailand o kastrerar hundar på gatan. Lätt att göra men kostar endel! Synd om djuren är det iaf!

Kram

2011-01-21 @ 06:34:22
Postat av: Pia

Hej där!Jag och en tjejkompis ska flyga till Sri Lanka den 1a feb. Tänkte höra om du har några bra tips om tex. hur man sig på bästa sett, tar sig ifrån Colombo flygplats till city? Vad de ska kosta, så man inte blir lurad. Och om du vet något bra Hostel eller Guesthouse som inte ligger alltför långt ifrån city?Vore jätte tacksam för alla tips, tycker att din blogg är super bra! :)Du kan maila mig på: lingon1@hotmail.comHälsningar Pia

2011-01-21 @ 14:55:35
Postat av: eva f

har ingen av dessa stackare någonstans att bo och ingen matte som kramar o pussar = ( men sånt får man väl stå ut med...

2011-01-24 @ 11:22:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0