Havregryn och lyckan är gjord!

I ett land som detta där kosten i stort sett bara består av ris, ris och ris så känns det som en vinst på V75 när man hittar en butik som säljer havregryn! Wow i morgon blir det havregrynsgröt till frukost.
Burken kostar 30 kronor. Kanske en affärside.....att exportera till ön.

Som ni ser på burken så är den av plåt och importerad från USA. Plåt därför att inte skadedjur ska komma åt innehållet som exempelvis alla små myror som jag har i köket! ååå snygg är den ju dessutom.

http://quaker.se/se/Här på ön odlas ris och potatis, ris kostar 2,50 kr kilot, potatis kostar uppemot 10 kr kilot, övriga spannmål som exempelvis mjöl är inte av samma kvalitet som hemma, när man lagar pannkakor går det åt nästan dubbel mängd som i sverige.

Vår chaufför berättade om hur han och andra odlar ris, det stora problemet är alla skadeinsekter som finns i alla tropiska länder. Riset måste när det torkas först behandlas med insektsgift! Tur att man inte är någon risälskare kan jag tänka.


Kommentarer
Postat av: Annika

Hej Fru Björnsson!

TACK för kommentar på min blogg idag!

SÅ intressant att hamna på Sri Lanka!! OCH vilket annorlunda liv du måste leva. Ska absolut fortsätta att kolla in din blogg och läsa gamla inlägg så jag får lite bakgrund.

Känner inte igen de där havregrynen härifrån, men det är ju jättebra att de ligger i plåt. Ser nu att det är Quaker, och det är absolut de störa producenterna av havregryn i US. FIN exportburk har de iaf!!

Ha det så bra, och kul att ha hittat hit!!

2010-12-02 @ 12:52:52
URL: http://kankaglenreston.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0