Julen på Sri Lanka

Vi har firat en annorlunda jul i tropisktklimat med alla roliga och trevliga människor som vi mött under vår tid här på Sri Lanka. En del är här pågrund av jobb andra har kommit för att dom mött kärleken här på ön.

Trettio personer från olika länder, olika kulturer och med olika värderingar möttes för att äta julmiddag på Hotellet Goldi Sands i Negombo.

De nationaliteter som var representerade var Spanien, Rumänien, Amerika,Argentina, Frankrike, England, Skottland, Sri Lanka, Tyskland och vi från Sverige.

En gigantisk buffé var uppdukad och dekorationerna var fina, det fanns enorma blomdekorationer av rättika och rödbetor och fruktbordet gick inte av för hackor.

Mitt på buffé bordet fanns även isskulpturer som sakta smälte ner i den trettiogradiga värmen.Julgransförsäljning i Negombo.Den här julkrubban finns utanför vår katolskakyrka som ligger i vårt kvarter.

På julaftonsnatten när vi gick hem från middagen var midnattsmässa igång, hundratals mäniskor var i och utanför kyrkan, sången hördes väl i den tropiska mörka natten.

 

Blomsterdekorationer av rättika och rödbetor.


Kommentarer
Postat av: Birgitta

Men såå häftigt! Vilka blomdekorationer! Otroligt vackert! Kram

2010-12-26 @ 23:44:18
Postat av: Pia

Sa vackert det ser ut! Visst ar det annorlunda med julen i varmen! Minns hur det var i Singapore, har ar det lite svalare och man kan njuta ute pa terrassen utan att smalta bort. Hoppas ni haft en harlig jul!

Kram!

2010-12-28 @ 08:11:09
URL: http://www.exPIAtriatewife.blogspot.com
Postat av: Lisa

Hej! Har precis hittat din blogg! Vad härligt med sa manga olika nationaliteter! Min man & jag har funderat pa att resa till Sri Lanka. Är väldigt förtjusta i Maldiverna, men vill gärna se nagot annat...gärna resa runt lite + bada. Har läst att det kan bli lite jobbigt med alla försäljare pa stränderna, stämmer det? Har du nagra bra tipps?

Hälsningar, Lisa

2010-12-28 @ 18:34:06
Postat av: eva f

Vilka underbara arrangemang.. finns väl knappast något liknande i vårt kalla land, ska vara isskulpturerna då. Vi har ju faktiskt ett helt hotell i is.

2011-01-03 @ 10:43:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0