Surfing i Hikkaduwa

Vi lämnade Mirissa på morgonen och tog en tuk-tuk och begav oss uppför den västra kusten. Nöjda med vår upplevelse till havs och med härliga minnen från våra möten med blåvalarna fortsatte vi till Hikkaduwa, orten som tidigare var ett riktigt hippieställe men som nu har fler surfare där än hippies!

Ett pärlband av hotell radade upp sig i Hikkaduwa, vi bestämde att nu skulle vi bo billigt.
Vi enades om ett franskägt hotell, helt okey till kostnaden 4400 rupies (260 kr) inklusive frukost för två personer. Att sen hotellet låg invid oceanen kändes helt okey. Tre steg och så var man i oceanen.Funderade på att ta några surfinglektioner!Lånade istället en solsäng invid den fantastiska indiska oceanen och njöt av utsikten!En stor ödla i palmen!
Tsunamin slog hårt mot denna kust och inom ett par timmar så hade tsunamin tagit 50.000 personers liv och egendom för stora belopp var förstörda. Vad som också hände var att turismen försvann från Sri Lanka med oerhörda konsekvenser för ett redan terrorist/krigsdrabbat folk.
Sakta försöker nu landet och folket resa sig.
Med tanke på vad som hände under tsunamin så har man inte lärt sig var man kan och ska bygga! Men det är kanske oceannära som vi turister vill ha det? Närmare än så här kan man knappas bygga.Tror ni den här byggnaden klarar en ny tsunami eller lite hög vatten?Vi besökte även Galle och det gamla fortet, staden är på väg att återuppbyggas, klicka gärna på bifogad film från Galle bussstation där tsunamin drog fram.
Ruskiga och overkliga bilder som vi aldrig får glömma.

http://www.youtube.com/watch?v=awYy-Ok0QkI


Kommentarer
Postat av: Maria

Vilka härligt bilder :)

2010-12-22 @ 05:56:32
Postat av: Ingela Malmgren

Hej

Vilka underbara bilder kan riktigt känna hur varmt och skönt ni har det.Men filmen från tsunamin. fruktansvärd ;( Ser man hur det är i övriga Sverige och Europa nu så har vi det lugnt och skönt i Luleå -18. Kram till er där i värmen

2010-12-22 @ 07:54:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0