Sri Lankas sydkust

Dom bästa, finaste och renaste stränderna fins söder om Bentota så tycker vi allafall!
Vi reser ibland bort från Negombo som är vår bostadsort och då åker vi gärna söderut.
Det som man behöver ha med i sin planering är tidsåtgången, en tripp på 15 mil kan ta mellan 5-7 timmar pga den låga vägstandarden och den enorma mängd trafikanter. På vägen som du åker på delar du körfält med kor, tuk-tukar, bilar, privata och statliga bussar, en och annan varanödla.
Min dotter sa efter en tripp till Unawatuna, "chaffören kör som om han satt i ett TV spel, han gasar och bromsar i ett rasande tempo, men dessutom ligger han och kör om eller blir omkörd hela tiden".
 
Vi har också prövat att åka lokalbuss, dom vita små bussarna med A/C är klart godkända. Resa mellan Negombo-Colombo kostar 5 kr, busstur mellan Bentota och Hikkaduwa kostar det dubbla.
OBS! Försök alltid betala med så jämna pengar det går för biljettförsäljarna på bussarna säger sig
alltid vara utan växel.
Orter som Hikkaduwa, Mirissa, Unawatuna och Bentota är väl värda att besöka, ett stort antal hotell eller
bed and breakfast ställen finns att tillgå på alla dessa turistorter.
Den stora skillnaden mellan dom olika inkvarteringarna är priset, för här på ön kan du bo bra och billigt men du kan också betala flera tusen för ett rum. Allt handlar ju om vad du vågar och vill se och uppleva!
Vi bodde för några veckor sen en helg på ett stort hotell i Bentota, natten efteråt flyttade vi till ett litet privat B&B.
Pris skillnaden mellan de olika boendena var 4.400-30.000 rupies.
(ta bort 2 nollor och gångra med 6 så får du fram det svenska priset).
Vi pratade den helgen om vad den stora skillnaden ligger i om man som turist väljer att bo på någon av dom stora hotellen. Vi då kom fram till att stora anläggningar ofta innebär att du inte ser ön, folket,livet och att du inte heller kommer i kontakt med den äkta lokala maten, hotellet kan lika gärna var i Spanien som Egypten eller Sri Lanka.

Här kommer ett hoppplock av bilder från Unawauna och Hikkaduwa.


Vi var inte sugna på en tur med partybåten, så därför blev det en lat dag på stranden.Hjärtevännen tar ett dopp och njuter av livet!Själv så njuter jag av den stundande solnedgången i Unawatuna,
visst ser jag rätt smal och smidig ut på långt håll?
Solnedgång i Indiska oceanen
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0