Åter på ön efter en tripp till framtiden!

Efter en knapp vecka i Singapore är dottern och jag åter på ön Sri Lanka. Att besöka Singapore innebär ett besök i en hightec stad som har ALLT, att komma tillbaka till ön känns som att resa bakåt i tiden. På Sri Lanka kan du möta på träkärror med trähjul och det känns ju inte som det senaste!
De stora skillnaderna mellan länderna är självklart landarean. Singapore är dessutom rent och där ser du inga gathundar eller sopor som är kastade i dikena eller på gatorna. Singapore består av så galet många shoppingställen med moderna västerländska kläder och skor, ett Meckka för den som gillar shopping!
Singapores försvar är rustat till tänderna med det senaste inom robotar, ubåtar, krigsmaterial osv. I landet förekommer dödsstraff och spöstraff, har du exempelvis klottrat så får du betala skyhöga böter första gången, andra gången du döms får du spöstraff med bambukäpp och det är väl få saker som är så förnedrande som att bli slagen!

Här kommer ett axplock på lagar som finns i Singapore:
Du får inte klippa naglarna på balkongen, ej heller kasta hår utomhus när du borstat håret. Det är förbjudet att äta eller dricka något i tunnelbanan och du får inte pussas på allmän plats!

Under vårt besök i Singapore hann vi träffa en nyfunnen bloggvän som bor i landet, vi tillbringade en kväll tillsammans och dessutom hann Annelie och jag med en rundtur i den botaniska trädgården.
Tack Anneli och Tommy för ett roligt möte.
Hoppas vi syns snart om inte annat i Sverige och då tar vi en MC-tur tillsammans.
http://sandberg2singapore.blogg.se/


På bilden ser du Annelie och Tommy och en del av min lilla familj.


Kommentarer
Postat av: Katarina på Filippinerna

Jag kan tänka mig att det är stora skillnader! Singapore är verkligen ett ställe att tycka om. Det känns,lite som att komma hem ,fast man är i Asien!Ha en bra dag!

2011-01-14 @ 04:13:00
URL: http://kattasfikarum.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0